Atelier – 4
Misafir Sanatçı Programı Atelier’in 4. Edisyonu, Hayatevi/ArtBuddy işbirliğiyle şehir dışından misafir sanatçıları ağırlıyor
The Letter Art Gallery tarafından düzenlenen misafir sanatçı programı Atelier, dördüncü edisyonunda Hayatevi/ArtBuddy ile işbirliğini duyurmaktan mutluluk duyar. Atelier, sergi günleriyle 12 Ocak’ta kapılarını ziyaretçilere açıyor. Atelier’in dördüncü edisyonuna katılan genç sanatçılar Aleyna Işıklar (Bursa), Armağan Erdoğan Şıvgın (İzmir), Deniz Çalışkan (İstanbul) ve Sude Gümüş’ün (Eskişehir) altı hafta boyunca paylaşımlı atölye alanında ürettikleri çalışmalar, 12 Ocak’tan itibaren etkinliğin atölye mekân sponsoru Goyahub Corner’da sergilenecek. Şehir dışından gelen misafir sanatçılar için konaklama sponsoru ise iki ay süresince Goyahom oldu.
Aleyna Işıklar (d. 2000, Bursa) Bursa’da yaşıyor ve çalışıyor. 2018’de Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nden, 2022’de Uludağ Üniversitesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı’ndan mezun oldu. Aleyna Işıklar’ın çalışmalarında “daire” rüyaları sembolize ederek çizdiği çalışmalarının temelini oluşturuyor. Bu süreci dinamik arayışlar, kararsızlık, sonsuzluk, denge ve simetri, uyumluluk, döngü, süreç ve kutsallık gibi kavramlarla ilişkilendiriyor. Daire, yaşamın doğal akışını temsil ettiği gibi, bu süreçleri de arayışlarının bir parçası yapıyor.
Armağan Erdoğan Şıvgın (d.1999, Yalova) İzmir’de yaşıyor ve çalışıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Resim bölümü son sınıftadır. Resim bölümünden önce, 2013-2017 yılları arasında Yalova’da Aksa Mesleki ve Teknik Lisesi’nde bilgisayar bölümünde eğitim görmüştür. İnternette karşılaştığı herhangi bir şey onu resim yapmaya götürebiliyor. Örnek olarak kitaplar, makaleler, resimler, medya, filmler, müzikler, videolar, video oyunları, diğer dünyalar, kavramlar, yapay zekâ… Sosyal hayatı ve internet hayatını resmederken onu etkileyen çeşitli konular üzerinde düşünüyor, dönüştürüyor, merak edip soruyor, cevap arıyor, yazıyor ve imgelemden notlar güncesi tutuyor. Bu süreçte birbirleriyle bağlantılı veya birbirlerinden kopuk parçalardan oluşan notlar ve resimler elde ediyor. Figürlerin oluşum sürecinde hafıza, hayal gücü, sezgi ve eski parçalardan yeni bütünler elde etmeye dayalı bir yaratım süreci söz konusu. Böylece farklı dünyaları anlarken, deneyimlerken edindiği parçaları, notları, bu parçalardan hareketle oluşan kümülatif bedenleri ve kendi ütopik/distopik dünyalarının inşa ediyor.
Deniz Çalışkan (d.1998, İstanbul) İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. Marmara Üniversitesi GSF Resim bölümünden mezun oldu. Fotoğraf, yerleştirme ve çizimlerden oluşan çalışmaları, kentin ve gündelik yaşamın formlarına odaklanmaktadır. Rastlantısal ve bilinçli tercihler, kendiliğinden bir araya gelen geçici yapılar ve yapım aşamasındaki durumlarla ilgileniyor. Sanatın ve endüstrinin yapma, yıkma, yerinden etme, silme ve düzenleme gibi eylemleri arasında benzerlikler üzerinde çalışıyor. Kolektif bir yapım süreci ile bireysel yaratım arasındaki alanları görsel olarak araştırıyor.
Sude Gümüş (d. 2000 Eskişehir) Eskişehir’de yaşıyor ve çalışıyor. Sude Gümüş, Eskişehir Üniversitesi GSF Baskı Sanatları bölümünden 2023’te mezun oldu. Düşünce uçuşmalarını ve çağrışımları, derinlik odaklı bir şekilde, psikolojik açıdan irdeliyor ve esas olarak deformasyon yoluyla, gerçekliği sorgulayıcı bir biçimde içsel çağrışımları ve ruhsal geçişleri ele alıyor. Gündelik hayattan figür ve uzuv kesitlerini, mekân ve nesnelerle birleştirerek karmaşa kavramına ve bunun yarattığı his geçişlerine odaklanıyor. Başlıca serigrafi baskı ve rapido tekniklerini kullanarak çalışmalarını sürdürüyor.